FAQ – gekochte tickets

En toen was het echt voorbij. Anderhalf jaar lang afwachten, voorbereiden, hoop houden en uiteindelijk tegen beter weten in doorwerken. Het bleek allemaal voor niks toen afgelopen vrijdag alsnog een streep door Onder De Radar Festival 2021 ging.

Het zou de grootste editie tot nu toe worden. De inhaalronde, de goedmaker. De perfecte afsluiter van deze rotzooi. Wat waren wij er klaar voor zeg. En toch gaat ook dit jaar weer alles in rook op. We hadden je maar wat graag een geweldige dag op ons vliegveld willen bezorgen.

JOUW TICKET
Omdat we je graag volgend jaar weer willen zien zijn je tickets automatisch omgezet naar Onder De Radar Festival 2022. Roept dit vragen op? Hieronder in de FAQ geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

We hopen op je steun en begrip. Houd vol en knok met ons mee. Want het is duidelijk dat onze sector, die als eerste de werkzaamheden moest stilleggen, de allerlaatste zal zijn die weer verder mag. We moeten onze adem nog iets langer inhouden. Wat we wél weten, is dat er meer mensen dan ooit naar ODR zouden komen. Het vertrouwen en enthousiasme van zoveel mensen is wat ons door deze marathon zonder eindstreep trekt. De ongelofelijk lieve reacties en berichtjes die we ontvingen na het slechte nieuws van vrijdag, maken het verschil. Daar kunnen we je niet dankbaar genoeg voor zijn. ❤️

Laten we hopen op betere dagen.

Tot snel,

Basic Grooves

Wat is de nieuwe datum van Onder De Radar Festival 2022?

Onder De Radar Festival 2022 zal plaatsvinden op zaterdag 27 augustus 2022.

Zet jezelf alvast op aanwezig op Facebook!

Hoe kan ik mijn bestelling / tickets bekijken?

Ga vanuit de bevestigingsmail van Paylogic, naar de pagina van je bestelling door te klikken op de oranje button onderin de mail.
Op deze pagina kun je zien welke tickets je hebt en kun je de volgende zaken regelen:

 • Het downloaden van tickets die al zijn gepersonaliseerd
 • Het personaliseren van nog ongepersonaliseerde tickets

Bevestigingsmail kwijt?
Via deze link kun je jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)

Mijn ticket(s) van 2020/2021 zijn geldig voor Onder De Radar Festival 2022. Wat zijn de vervolgstappen?

Je volledige bestelling is automatisch omgezet naar Onder De Radar Festival 2022.

 1. Via deze link kun je jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)
 2. Ga naar de pagina van je bestelling.
 3. Download of personaliseer je tickets

Er is geen haast geboden bij het personaliseren van je ticket(s): dit is mogelijk tot tijdens het evenement. Je ontvangt hier te zijner tijd een herinnering over als je je ticket(s) in de tussentijd nog niet hebt gepersonaliseerd.

Hoe personaliseer ik mijn tickets?

Je gekochte tickets moet je eerst op naam zetten om ze te ontvangen. Hoe het personaliseren werkt? We leggen het je stap voor stap uit:

 • Na je bestelling ontvang je een bevestigingsmail vanuit Paylogic. Ga vanuit daar naar de pagina van je bestelling (dit kan via de oranje button onderin de mail).
 • Kies voor “Personaliseren”.
  • Kies voor “Claimen” om een ticket op je eigen naam te zetten.
  • Kies voor “Verzenden” om een ticket op naam van een vriend(in) te zetten.
 • Volg de instructies.

Bevestigingsmail kwijt?
Via deze link kun je jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)

Ik kan toch niet in augustus, wat nu?

Ben je op 27 augustus 2022 verhinderd? Je kon tot en met 30 september 2021 een refund aanvragen, dit is nu helaas niet meer mogelijk.
Wel kun je ervoor kiezen om je tickets door te verkopen aan je vrienden of kennissen.

Is dat geen optie voor je, dan kun je je ticket ook via TicketSwap verkopen.

Ik ben de bevestigingsmail van mijn bestelling kwijt.

Via deze link kun je jouw bestelling(en) oproepen. (Let op: kan in je spambox terecht komen.)

Het e-mailadres bij mijn bestelling klopt niet (meer). Wat nu?

Dit kunnen wij niet voor je aanpassen, maar Paylogic kan dit wel doen voor je. Op deze pagina vind je de benodigde informatie.

Ik heb mijn ticket(s) via Ticketswap gekocht, wat nu?

Deze zijn ook automatisch omgezet naar Onder De Radar Festival 2022. Via deze link kun je jouw bestelling(en) oproepen.  (Let op: kan in je spambox terecht komen.)

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Ticketswap.

NB: Ticketswap stuurt alleen een nieuw ticket uit op het moment dat je het ticket koopt, dus je ontvangt geen vernieuwde 2022-ticket. Maar geen nood, de ‘oude’ tickets zijn gewoon geldig!

Ik heb mijn ticket(s) niet via de officiële ticketshop of Ticketswap gehaald. Wat moet ik doen?

Wij adviseren iedereen altijd om hun kaarten via onze officiële ticketshop te halen of via Ticketswap, zodat je gegarandeerd bent van een geldig ticket. Als je je ticket via een andere weg hebt gekocht, zul je dit met degene op moeten pakken van wie je het ticket hebt gekocht.

Mijn vraag is nog niet beantwoord.

Stuur ons via deze link een e-mail. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen, maar houd alsjeblieft rekening met een beetje vertraging i.v.m. de drukte.

Als je een vraag over je bestelling hebt, mail ons dan vanaf het mailadres waarmee de bestelling is gedaan en vermeld het bestelnummer van je bestelling. Op die manier kunnen we je sneller van dienst zijn.

2

AFTERMOVIE 2019

05/09/19

Ga hier even goed voor zitten, geluid aan, hi-res aan, want deze samenvatting van Onder De Radar Festival 2019 is gewoon magisch.

Check de aftermovie hier!

gevonden voorwerpen odr

Gevonden voorwerpen

28/08/22

Iets kwijtgeraakt op Onder de Radar Festival? We verzamelen alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf is opgehaald bij de beveiliging bij de hoofdentree, geven we af bij de gemeente. Zij plaatsen alle voorwerpen circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden”.  Gebruik bij het zoeken zoveel mogelijk relevante trefwoorden, zoals kleur, merk, type of plaats en pas de filters aan in het zoekresultaat.

Je kunt hier zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

thumbnail

Aftermovie Onder De Radar 2022

20/09/22

Na 3 jaar stilstand eindelijk weer Onder De Radar. Het was voor ons moeilijk om verwachtingen uit te spreken naar elkaar. Alle lichten stonden op groen en er was werkelijk geen vuiltje aan de lucht te bekennen, en toch leek het te mooi om waar te zijn. Dat veranderde toen de poorten openden en jullie het terrein opkwamen. Wat volgde was een warm bad gevuld met 12 uur aan eenheid, glimlachen, extase, knuffels, grijnzen, en heel veel liefde. Als één grote reünie die gecontroleerd uit de hand liep tot een volmaakte dag. Dat is wat deze video uitstraalt.

We kunnen jullie niet genoeg bedanken. Tot volgend jaar ❤️

 

 

foto

Floorplan online

11/08/22

 

Wie, wat en waar: hier is onze plattegrond voor zaterdag 27 augustus. Een compleet vernieuwde indeling en groter dan ooit!

Check waar je moet zijn voor je favoriete artiest, een verfrissend speciaalbiertje of hoe je ook alweer bij je kluisje komt 💅 Al willen we je ook vooral aanmoedigen om ‘m af en toe te laten liggen en lekker rond te dwalen.

Opgelet: ODR gaat richting uitverkocht! Als je nog geen ticket hebt, haal deze nu het nog kan.

(Klik op de afbeelding voor volledige grootte)

foto

Belangrijke laatste info

23/08/22

(Click here for English)

Lees hieronder de laatste belangrijke informatie voor Onder De Radar Festival 2022.

Timetable
Floorplan
Tickets

Hoe zijn de weersvoorspellingen?
Die kunnen eigenlijk niet beter! Het wordt prachtig weer zaterdag. Zo’n 25 °C met veel zon en af en toe een wolkje. Perfect weer voor festivals! Het kan ’s avonds afkoelen, dus een warme trui is altijd handig.

Mochten de voorspellingen veranderen richting bijvoorbeeld tropische hitte, dan komen wij met gepaste maatregelen en zullen we dit tijdig communiceren via al onze kanalen. Hier is op dit moment geen aanleiding voor.

Zijn er nog tickets verkrijgbaar?
ODR 2022 is bijna uitverkocht en er zullen dus geen tickets aan de deur verkocht worden. Er zullen nog wel tickets online verkrijgbaar zijn, maar wees er snel bij! Wacht niet tot op de dag zelf.

Adres
Vliegveldweg 345, Enschede. Vanaf daar wijst het zich vanzelf.

Tijden
We beginnen om 12:00 en gaan door tot middernacht. Tussen 15:30 en 18:00 kan er een rij staan voor de ingang. Kom op tijd om drukte bij de ingang voor te zijn! Met een geldig ticket kun je tot 22:00 naar binnen.

Zonnebrandcrème
Het is toegestaan om ongeopende zonnebrandcrème mee naar binnen te nemen (geen spuitflacons).

Fresh points
Er zijn zaterdag 2 Fresh points op het terrein waar je je even op kunt frissen. Hier kun je o.a. deodorant, petjes en zonnebrillen halen. Daarnaast mag je je eigen roldeodorant in originele verpakking mee (bij voorkeur ongeopend). Deodorant in spuitbus variant of in glazen huls is echter niet toegestaan.

Waaiers
Zijn toegestaan. Deze waaiers mogen echter geen ijzer bevatten, hou het dus bij een standaard waaier.

Tot wanneer kan ik mijn tickets personaliseren?
Het op naam zetten van tickets is mogelijk tot het einde van het event. Let op: tickets worden pas verstuurd nadat ze zijn gepersonaliseerd!

Ik wil de naam van mijn ticket wijzigen, kan dat nog?
In verband met de vele verschuivingen (door de pandemie) hoeft voor deze editie de naam op het ticket niet overeen te komen met de tickethouder. Naamswijzigingen zijn dus niet nodig.

Ik heb een ticket gekocht maar heb deze niet ontvangen óf ik kan deze nergens meer terugvinden. Wat nu?
Gebruik deze pagina om je ticket opnieuw toegestuurd te krijgen. Kom je er niet uit? Geen probleem! Bezoek het Help Center van Paylogic Customer Service. Alsnog niet gelukt? Dan zal er bij de hoofdentree een entreemanager aanwezig zijn om je te helpen.

Lockers
Bij de ingang vind je de kluisjes waarin je makkelijk en veilig je spullen kan opbergen. Het formaat van een kluisje is 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. Je betaalt voor een kluisje €10,-. Je krijgt een code waarmee je de gehele dag je kluisje kunt openen. Bewaar deze code dus goed en let op dat niemand meekijkt wanneer je de code invoert.

Parkeren
Als je met de auto komt, navigeer dan naar Vliegveldweg 345, Enschede. Uiteraard kan je bij ons parkeren. Dit kost €15,- en dit betaal je op locatie. Dit kan zowel contant als met pin betaald worden!

Trein
Ook een goede optie. Vanaf NS-station Enschede Centraal worden namelijk pendelbussen ingezet. Vanaf 11.30 uur rijden de eerste pendelbussen naar het festivalterrein. Op het NS-station is duidelijk aangegeven waar de pendelbussen vertrekken.

Bekijk vooraf goed wanneer de laatste trein vertrekt en houd hier dus ook rekening mee.

Pendelbus
Vanaf NS-station Enschede vertrekken de eerste pendelbussen om 11.30 uur naar het festivalterrein. Deze blijven gedurende het hele evenement heen en weer rijden. Een pendelbusticket is online hier te koop of bij de pendelbushalte en kost €12,50. Dit ticket is een retourticket. Enkeltjes zijn helaas niet mogelijk.

Houd voor de terugreis rekening met wachttijd bij de pendelbushalte. Houd tevens rekening met extra reistijd voor het halen van je spullen uit kluisjes en de looproute naar de pendelbushalte. De laatste pendelbus vertrekt om 00.30 uur vanaf het festivalterrein. Houd de vertrektijden van de laatste trein of bus in de gaten!

Deelscooters / -fietsen
Ook met de gehuurde elektrische scooters en fietsen (van Felyx en GoShare) kun je bij ons terecht. Er is een speciale uitchecklocatie op de datum van het evenement, naast de fietsenstalling van ODR. (Let op: Andere aanbieders hebben nog niet geregeld dat de uitchecklocatie is aangepast)

Taxi
Als je met de taxi naar Onder De Radar Festival komt, zorg er dan voor dat de chauffeur de borden ‘Taxi’ volgt richting de taxistandplaats, die op loopafstand van het festivalterrein ligt. Als je het festivalterrein verlaat, staan er taxi’s bij de speciale taxi standplaats.

Roken mag alleen in de openlucht / sigaretten zijn niet verkrijgbaar
Het is ten strengste verboden te roken onder overkappingen, in bunkers, gebouwen etc. Hierop zal gecontroleerd worden door de autoriteiten, bij overtreding volgt een boete. Je mag dus alléén in de buitenlucht op het terrein roken. Er zijn op het terrein geen sigaretten te koop.

Let op! Vanwege de droogte is het terrein extra brandbaar. Houd hier rekening mee. Je sigaret argeloos weggooien kan anno 2022 echt niet meer.

Leeftijd
Voor dit evenement moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Zorg dat je legitimatie bij je hebt, hier kan naar gevraagd worden.

In & uit
Na het verlaten van het evenement is het niet mogelijk om terug naar binnen te gaan.

Eten & drinken
Het is niet toegestaan om eten en drinken het festivalterrein op te nemen. Er is voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken op het festivalterrein. Vanuit verschillende foodtrucks worden heerlijke hapjes uit alle windstreken bereid!

Vloeistoffen
In verband met veiligheidsredenen is het niet toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus bijvoorbeeld ook geen parfum of haarlak).

Ik heb een allergie of intolerantie, wat nu?
Wij proberen een zo breed (en lekker) mogelijk food aanbod neer te zetten. Heb je specifieke eisen of wensen, vraag dan bij de foodtruck van jouw keuze welke gerechten gluten- of lactosevrij zijn, noten bevatten en/of vegetarisch zijn. Eet smakelijk!

Glutenallergie
Bekijk de FAQ voor meer informatie.

Gehoorbescherming
Dit is verkrijgbaar bij de merchandise stand.

Je bent iets verloren?
Tijdens en na Onder De Radar Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op Verloren of Gevonden gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Een andere vraag
Kijk nog even naar de FAQ. Nog geen antwoord? Stuur een e-mail naar: info@basicgrooves.nl of stuur ons via Facebook of Instagram een berichtje!

 

foto

Weerupdate

24/08/22

Dit hadden we bijna niet durven dromen. Terwijl we nog middenin een hittegolf zitten, zal het zaterdag op de Vliegbasis in Enschede gelukkig iets afkoelen tot een comfortabele 25 °C

Scoor nu de laatste tickets en geniet samen met o.a. Job Jobse, Paula Temple en Nina Kraviz van een stralende dag!

NIEUWSBERICHT_eentoegewijdegroepmuziekfans

Basic Grooves - Een toegewijde groep muziekfans.

20/08/18

Basic Grooves is een van de langslopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn een hoeksteen geworden van de techno scene in het oosten. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Jeff Mills, Robert Hood, Dave Clarke, DVS1, Avalon Emerson, Charlotte de Witte en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede voor de avonden.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal.

De clubavonden worden aan het eind van het seizoen gevolgd door een enorme rave op Koningsdag (27 april), genaamd DE REACTIE. De locatie van deze rave is Langezijds, een voormalig scheikunde laboratorium op de campus van de Universiteit Twente. April 2019 zal de laatste kans zijn om deze geniale locatie mee te maken, gezien de geplande renovaties.

Tot slot zit Basic Grooves ook achter het enige techno festival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit house & techno festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede. De eerste editie was een enorm succes, met positieve reacties van Resident Advisor en vele artiesten uit de line-up. De tweede editie staat gepland op 27 juli, en dat gaat iets worden om naar uit te kijken.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

dereactie.nl
onderderadarfestival.nl
instagram.com/basicgrooves
facebook.com/basicgrooves

3713-LR

[LIVE] Opbouwfoto’s Onder De Radar Festival

25/08/22

Naamloos

Aanschouw de line-up voor Onder De Radar Festival 2022

31/03/22

Met nieuwe gezichten en oude vrienden maken we van de vliegbasis weer één dag lang ons paradijs. 36 artiesten, 5 area’s, een zonovergoten vliegbasis in Twente en jullie!

De voorverkoop is begonnen. Voorkom teleurstelling en haal nú je tickets voor Onder De Radar Festival 2022.

» Job Jobse
» Nina Kraviz
» Paula Temple

» D.Dan
» DJ BORING
» Freddy K
» GiGi FM
» Jensen Interceptor
» Lauren Hansom
» Luuk van Dijk
» MARRØN
» Michel de Hey
» Paramida
» Prunk
» SPFDJ
» Vladimir Dubyshkin

» Daniel Sanchez
» De Schuurman
» DJ Luw
» Druiprek (live)
» Fafi Abdel Nour
» Glenn
» Iris Menza
» Joep & Remma
» Locklead
» Mad Miran
» Mickael
» Moody Mehran
» MSJY
» Naru Kami
» Nien
» Noumé
» Property
» si’nedd
» Tammo Hesselink
» Tsepo

Header Dit is OdR

Dit is Onder De Radar Festival

19/05/22

Net buiten Enschede vind je in het Twentse landschap een verlaten vliegbasis. Een unieke locatie met een rijke historie, waar eens per jaar het beste wat elektronische muziek te bieden heeft samenkomt. Dit is Onder De Radar Festival.

Check hieronder de aftermovie van onze vorige editie en ontdek bovendien wat je allemaal te wachten staat op de vliegbasis!

[Tekst gaat verder onder onder de beelden]

Vliegbasis Twenthe

Te midden van de bunkers en barakken lijkt het haast of de tijd hier even stil heeft gestaan. En naast een extra dikke F16-shelter of onder de nog operationele (!) radartoren kun je de intrigerende historie bijna voelen. Het is dan ook nog maar zo’n 14 jaar geleden dat defensie het terrein officieel verliet. Sindsdien wordt het terrein doorontwikkeld en biedt het bijvoorbeeld ruimte aan de vele duizenden bezoekers van Onder De Radar.

Line-up

Elk jaar gaan we tot het uiterste om een line-up samen te stellen die tot de verbeelding spreekt. Van internationale sterren tot onontdekte talenten: op Onder De  Radar vind je het. Of je nu voor het eerst naar een techno-evenement gaat of al jaren de deur platloopt bij alle clubs en festivals: Onder De Radar zal je prikkelen.

[met o.a. Job Jobse, Nina Kraviz, Paula Temple ~ D.Dan, DJ BORING, Freddy K, GiGi FM, Jensen Interceptor, Lauren Hansom, Luuk van Dijk, MARRØN, Michel de Hey, Paramida, Prunk, SPFDJ, Vladimir Dubyshkin]
> Volledige line-up

Highlights

Soms onverwacht ontstaat er in alle extase een éxtra bijzonder moment. Gelukkig hebben onze fotografen een zesde zintuig om deze momenten niet te missen en zelfs vast te leggen:

Verken

Op de gigantische Vliegbasis Twenthe lonkt het avontuur met de grote velden langs de strip en de bossen tussen de barakken en bunkers. Vind een hangmat tussen de bomen of ontdek via een klein paadje een nieuwe stage: je verveelt je geen moment.

Wij zijn Onder De Radar

De beste elektronische muziek, de gezelligste bezoekers en de koudste drankjes: je vindt het allemaal op Onder De Radar. Haal vandaag nog je ticket!

 

190727-191507-ONDERDERADAR-TIM-6301-HR

Timetable online

09/08/22

Pak dat notitieblok er maar bij want onze timetable is bekend! 🖊️ Plan voor jou en je crew deze dag op onze geliefde Vliegbasis zodat jullie niets van jullie favoriete artiesten hoeven te missen 🤠 Nog geen ticket bemachtigd? Dat doe je nog snel hier!

Desktop versie

Wil je op je telefoon snel zien wie waar wanneer draait? We got you👇 Pro-tip: stel ‘m in als je achtergrond tijdens het festival.

Mobiele versie