SCHRIJF JE IN VOOR DE PRE-REGISTRATIE

 

Phase 1 tickets zijn met maar liefst €15 korting en alleen te verkrijgen via pre-registratie of ons Telegram kanaal te joinen. Scoor je tickets dus als eerste voor Onder De Radar Festival op de verlaten militaire Vliegbasis Twenthe. De oude vliegtuighangars, de verkeerstoren, een strip en natuurlijk die kenmerkende radar: een betere plek voor een techno festival bestaat niet.

Pre-registreer je nu door je naam en e-mailadres onderaan deze pagina in te vullen! Pre-registratie sluit op donderdag 16/02 om 15:30.
UPDATE: GESLOTEN

 • Phase 1 voorverkoop : €44 ex fee (€15 korting)
  › 16/02 om 19:00u
  › Alleen via pre-registratie of Telegram
 • Phase 2 (openbare) voorverkoop: 27/02
thumbnail

Aftermovie Onder De Radar 2022

20/09/22

Na 3 jaar stilstand eindelijk weer Onder De Radar. Het was voor ons moeilijk om verwachtingen uit te spreken naar elkaar. Alle lichten stonden op groen en er was werkelijk geen vuiltje aan de lucht te bekennen, en toch leek het te mooi om waar te zijn. Dat veranderde toen de poorten openden en jullie het terrein opkwamen. Wat volgde was een warm bad gevuld met 12 uur aan eenheid, glimlachen, extase, knuffels, grijnzen, en heel veel liefde. Als één grote reünie die gecontroleerd uit de hand liep tot een volmaakte dag. Dat is wat deze video uitstraalt.

We kunnen jullie niet genoeg bedanken. Tot volgend jaar ❤️

 

 

11

Phase 1 tickets sold out!

16/02/23

Wat een enthousiasme! Alle Phase 1-tickets waren zo de deur uit! Had je jezelf gepreregistreerd? Dan heb je geluk, want zo heb je nog toegang tot Phase 2-tickets. Vind de link in je e-mail of Telegram.

Heb je je niet gepreregistreerd? Zorg dan dat je op 27 februari om 19.00 uur klaarzit voor de publieke voorverkoop met nog steeds afgeprijsde tickets! Dit kan snel gaan…

Hoe gaat de ticketverkoop in zijn werk?

 • Via je mail of Telegram heb je bericht gehad;
 • Ga naar de betreffende link voor het gegeven tijdstip;
 • Of houd de ticketshop in de gaten;
 • Je belandt in de virtuele wachtrij;
 • Refresh deze pagina niet, je komt dan achteraan in de wachtrij;
 • Als je aan de beurt bent, heb je 10 min. om je bestelling te voltooien;
 • Kies het aantal tickets dat je wilt bestellen (max. 5 entree tickets)

Line up
De eerste namen maken we bekend op 22 februari.

Onder De Radar Festival
26.08.2023, Vliegbasis Twenthe

20220827180200-ONDERDERADAR-MARKOOMS-054-HR

Join ons Telegram-kanaal

09/02/23

We hebben een Telegram-kanaal opgericht waarmee we de liefhebbers onder ons de scoops geven over nieuwe evenementen, tipjes van de sluier omtrent de line-up en goedkopere tickets! Join ons kanaal hier en zorg dat je niks meer mist.

22-08-27-22-17-09-ODR 2022-Chee Janssen-226-HR

Basic Grooves – Een toegewijde groep muziekfans.

20/08/18

Basic Grooves is een van de langstlopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn al meer dan twee decennia een hoeksteen van de techno scene in het oosten. In de afgelopen jaren heeft een enorme groei plaatsgevonden en hebben artiesten als Amelie Lens, Nina Kraviz, Charlotte de Witte, Jeff Mills, Job Jobse, KI/KI en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal.

De clubavonden worden aan het eind van het seizoen gevolgd door een enorme rave op Koningsdag (27 april), genaamd DE REACTIE. De locatie van deze rave is de campus van Universiteit Twente.

Ook organiseert Basic Grooves het enige techno festival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede en werd afgelopen jaar al bezocht door maar liefst 15.000 liefhebbers.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

dereactie.nl
onderderadarfestival.nl
instagram.com/basicgrooves
facebook.com/basicgrooves

afbeedling

Dit is Onder De Radar Festival

08/02/23

Net buiten Enschede vind je in het Twentse landschap een verlaten vliegbasis. Een unieke locatie met een rijke historie, waar eens per jaar het beste wat elektronische muziek te bieden heeft samenkomt. Dit is Onder De Radar Festival.

Check hieronder de aftermovie van onze vorige editie en ontdek bovendien wat je allemaal te wachten staat op de vliegbasis!

Wil jij er zeker van zijn dat je dit jaar niks hoeft te missen? Pre-registreer je dan nu, of join onze Telegram voor Phase 1 tickets met €15 korting!

[Tekst gaat verder onder onder de beelden]


Vliegbasis Twenthe

Te midden van de bunkers en barakken lijkt het haast of de tijd hier even stil heeft gestaan. En naast een extra dikke F16-shelter of onder de nog operationele (!) radartoren kun je de intrigerende historie bijna voelen. Het is dan ook nog maar zo’n 14 jaar geleden dat defensie het terrein officieel verliet. Sindsdien wordt het terrein doorontwikkeld en biedt het bijvoorbeeld ruimte aan de vele duizenden bezoekers van Onder De Radar.

Line-up

T.B.A.!

Highlights

Soms onverwacht ontstaat er in alle extase een éxtra bijzonder moment. Gelukkig hebben onze fotografen een zesde zintuig om deze momenten niet te missen en zelfs vast te leggen:

Verken

Op de gigantische Vliegbasis Twenthe lonkt het avontuur met de grote velden langs de strip en de bossen tussen de barakken en bunkers. Vind een hangmat tussen de bomen of ontdek via een klein paadje een nieuwe stage: je verveelt je geen moment.

Wij zijn Onder De Radar

De beste elektronische muziek, de gezelligste bezoekers en de koudste drankjes: je vindt het allemaal op Onder De Radar. Haal vandaag je ticket!

Onder De Radar Festival Enschede 2022

Phase 2 tickets now available

27/02/23

Het is zover: dit is jouw kans om een ticket te bemachtigen voor Onder De Radar Festival 2023. Het is raadzaam om er snel bij te zijn, aangezien de Phase 1-tickets er in enkele minuten doorheen waren. Met de €13 goedkopere tickets én de bekendmaking van onze eerste headliners zou het vanavond wel weer eens storm kunnen lopen!

Klik hier om naar de ticketshop te gaan.

Hoe gaat de ticketverkoop in zijn werk?

 • Ga voor 19:00 uur naar de ticketshop
 • Om stipt 19:00 uur beland je in de virtuele wachtrij;
 • Refresh deze pagina niet, anders kom je achteraan in de wachtrij;
 • Als je aan de beurt bent, heb je 10 min. om je bestelling te voltooien;
 • Kies het aantal tickets dat je wilt bestellen (max. 5).

Onder De Radar Festival Enschede 2022

Onder De Radar Festival
26.08.2023, Vliegbasis Twenthe

190727-215224-ONDERDERADAR-TIM-9305-HR

Phase 1 tickets released

16/02/23

Voor iedereen die zich gepreregistreerd heeft: je hebt mail! Ben je onze Telegram-community gejoind? Ook daar hebben we de ticketlink gedeeld. Haal je ticket nu het kan, want ze zijn erg gewild en erg gelimiteerd.

Deze extreem afgeprijsde tickets zijn verkrijgbaar tot 21 februari 23:59 uur, mits ze voor die tijd niet uitverkopen. Heb je je gepreregistreerd, maar helaas naast een Phase 1-ticket gegrepen? Maak je geen zorgen, we hebben een Phase 2-ticket voor je gereserveerd.

Hoe gaat de ticketverkoop in zijn werk?

 • Via je mail of Telegram heb je bericht gehad;
 • Ga naar de betreffende link voor het gegeven tijdstip;
 • Je belandt in de virtuele wachtrij;
 • Refresh deze pagina niet, je komt dan achteraan in de wachtrij;
 • Als je aan de beurt bent, heb je 10 min. om je bestelling te voltooien;
 • Kies het aantal tickets dat je wilt bestellen (max. 5 entree tickets)

Betaalmethodes
iDeal, Klarna, Bancontact, PayPal en Sofort.

Line up
De eerste namen maken we bekend op 22 februari.

Phase 2 (openbare) voorverkoop
27.02.2023

Onder De Radar Festival
26.08.2023, Vliegbasis Twenthe