MET DE BUS NAAR ODR

17/05/23

We zien jullie! Daarom kun je dit jaar, op veler verzoek, naar Onder De Radar reizen per bus. Of je nu uit het hoge noorden van Nederland of het diepe zuiden van Duitsland moet komen: wij zorgen voor je. Hieronder lees je er alles over!

5 stages en wereldartiesten als Peggy Gou, KI/KI en I Hate Models zijn allemaal onderdeel van Onder De Radar Festival 2023, net als ieder ander die de magie van de Vliegbasis mee wil maken! En door de handen ineen te slaan met onze nieuwe vrienden van Eleven Travel en Partybusse (DE) wordt het ook echt waarheid: we vieren het leven met jullie allemaal! Ontdek de betonnen F16-shelters, verdwaal in de bossen en dans de nacht tegemoet omringd door groen, je favoriete mensen en adembenemend stage design!

BUSREIZEN BINNEN NL (Eleven Travel)
– Amsterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag en ook Zwolle, Hengelo en Oldenzaal zijn onderdeel van de vertrekplaatsen. Ontdek alle aangesloten steden hier.
– Is jouw woonplaats nog niet onderdeel van de vertrekplaatsen? Verzamel genoeg mensen voor jouw voorkeurs vertrekplaats en voeg deze toe aan de tour. Hoe dat moet ontdek je hier.
– Je kan geld besparen met een combiticket (bus + entree).
– Ontdek alles over prijzen, tickets groepskorting en FAQ hier.

REIZEN VANUIT DUITSLAND (Partybusse)
– Düsseldorf, Münster, Köln, Ahaus, Osnabrück en Hannover zijn onderdeel van de vertrekplaatsen. Ontdek alle aangesloten steden hier.
– Is jouw woonplaats nog niet onderdeel van de vertrekplaatsen? Verzamel genoeg mensen voor jouw voorkeurs vertrekplaats en voeg deze toe aan de tour. Hoe dat moet ontdek je hier.
– Je kan geld besparen met een combiticket (bus + entree).
– Ontdek alles over prijzen, tickets groepskorting en FAQ hier.

We kunnen niet wachten om jullie allemaal weer te zien op Onder De Radar Festival 2023!

Wil je weten hoe je van station Enschede naar het festival kunt komen? Haal hier een pendelbus-ticket en geniet van een zorgeloze reis, zowel heen als terug!

Nieuwsbericht

Volledige line-up Onder De Radar 2023

20/04/23

Daar is ie dan: de complete line-up voor ODR 2023! Op 26 augustus komen we weer samen op onze geliefde verlaten Vliegbasis voor dat wat nu al een magische dag belooft te worden. Samen met 15.000 bezoekers en 30+ artiesten verspreid over 5 area’s, dansen we de nacht tegemoet.

PHASE 3-TICKETS (€5,- KORTING) NU BESCHIKBAAR
Het zal je niet ontgaan zijn dat we inmiddels bij de Phase 3-tickets zijn aanbeland. Zorg dus dat je nog snel van deze laatste tickets met korting profiteert. Want een line-up als deze op een locatie als de onze wil jij hoe dan ook niet missen toch?

thumbnail

Aftermovie Onder De Radar 2022

20/09/22

Na 3 jaar stilstand eindelijk weer Onder De Radar. Het was voor ons moeilijk om verwachtingen uit te spreken naar elkaar. Alle lichten stonden op groen en er was werkelijk geen vuiltje aan de lucht te bekennen, en toch leek het te mooi om waar te zijn. Dat veranderde toen de poorten openden en jullie het terrein opkwamen. Wat volgde was een warm bad gevuld met 12 uur aan eenheid, glimlachen, extase, knuffels, grijnzen, en heel veel liefde. Als één grote reünie die gecontroleerd uit de hand liep tot een volmaakte dag. Dat is wat deze video uitstraalt.

We kunnen jullie niet genoeg bedanken. Tot volgend jaar ❤️

 

 

11

Phase 1 tickets sold out!

16/02/23

Wat een enthousiasme! Alle Phase 1-tickets waren zo de deur uit! Had je jezelf gepreregistreerd? Dan heb je geluk, want zo heb je nog toegang tot Phase 2-tickets. Vind de link in je e-mail of Telegram.

Heb je je niet gepreregistreerd? Zorg dan dat je op 27 februari om 19.00 uur klaarzit voor de publieke voorverkoop met nog steeds afgeprijsde tickets! Dit kan snel gaan…

Hoe gaat de ticketverkoop in zijn werk?

 • Via je mail of Telegram heb je bericht gehad;
 • Ga naar de betreffende link voor het gegeven tijdstip;
 • Of houd de ticketshop in de gaten;
 • Je belandt in de virtuele wachtrij;
 • Refresh deze pagina niet, je komt dan achteraan in de wachtrij;
 • Als je aan de beurt bent, heb je 10 min. om je bestelling te voltooien;
 • Kies het aantal tickets dat je wilt bestellen (max. 5 entree tickets)

Line up
De eerste namen maken we bekend op 22 februari.

Onder De Radar Festival
26.08.2023, Vliegbasis Twenthe

20220827180200-ONDERDERADAR-MARKOOMS-054-HR

Join ons Telegram-kanaal

09/02/23

We hebben een Telegram-kanaal opgericht waarmee we de liefhebbers onder ons de scoops geven over nieuwe evenementen, tipjes van de sluier omtrent de line-up en goedkopere tickets! Join ons kanaal hier en zorg dat je niks meer mist.

Peggy Gou Onder De Radar Festival Enschede 2023

PEGGY GOU KOMT NAAR ONDER DE RADAR FESTIVAL

14/04/23

Ze wordt gezien als één van de meest succesvolle DJs op aarde en is een boegbeeld geworden voor iedereen die van elektronische muziek houdt: de status van de Koreaanse superster Peggy Gou is amper bij te benen.

Haar bijna 2 miljoen maandelijkse luisteraars en haar bijna 3 miljoen volgers zijn slechts een indicatie van haar mateloze populariteit, welke in een absurde stroomversnelling is gekomen sinds haar doorbraak-single ‘It Makes You Forget’. En zaterdag 26 augustus is ze bij ons in Enschede, tijdens Onder De Radar Festival 2023.

Mede dankzij haar flamboyante verschijning is Peggy Gou een graag geziene gast op de meest toonaangevende festivals en grootste magazines van over de hele wereld geworden. Niet zo vreemd, nadat ze met haar tweede hit, ‘Starry Night’, haar plek in de geschiedenisboeken definitief veroverde. Bovendien leverde het haar samenwerkingen op met muzikale grootheden als Kylie Minogue en Lenny Kravitz. Het starten van haar eigen label en fashion line én het uitdragen van deze unieke stijl en visie, maakten van haar vervolgens een echte celebrity.

Met Onder De Radar als haar enige bevestigde festival in Nederland tot nu toe, belooft 26 augustus een bijzondere dag te worden. Bovendien treedt Peggy Gou hier überhaupt zelden buiten Amsterdam op, wat het nog specialer maakt dat we haar straks bij ons hebben op onze geliefde verlaten Vliegbasis. Samen met Peggy Gou, ruim 30 andere artiesten en 15.000 bezoekers, dansen we verspreid over 5 meeslepende area’s de nacht in. We kunnen niet wachten jullie weer te zien!

 Ticketinfo

22-08-27-22-17-09-ODR 2022-Chee Janssen-226-HR

Basic Grooves – Een toegewijde groep muziekfans.

20/08/18

Basic Grooves is een van de langstlopende techno organisaties van Nederland. De beruchte clubavonden zijn al meer dan twee decennia een hoeksteen van de techno scene in het oosten. In de afgelopen jaren heeft een enorme groei plaatsgevonden en hebben artiesten als Amelie Lens, Nina Kraviz, Charlotte de Witte, Jeff Mills, Job Jobse, KI/KI en Paula Temple hun weg gevonden naar Enschede.

Basic Grooves startte in 1996, als antwoord op de groeiende populariteit van elektronische muziek. De clubavonden groeiden al snel uit tot een broedplaats voor een hele nieuwe generatie aan artiesten en organisatoren, van Joris Voorn tot Brent Roozendaal.

De clubavonden worden aan het eind van het seizoen gevolgd door een enorme rave op Koningsdag (27 april), genaamd DE REACTIE. De locatie van deze rave is de campus van Universiteit Twente.

Ook organiseert Basic Grooves het enige techno festival in deze hoek van het land: Onder De Radar Festival. Dit festival vindt plaats op een verlaten militaire vliegbasis in Enschede en werd afgelopen jaar al bezocht door maar liefst 15.000 liefhebbers.

Uiteindelijk is de passie voor techno onze drijfveer. Techno evenementen door een toegewijde groep muziekfans.

dereactie.nl
onderderadarfestival.nl
instagram.com/basicgrooves
facebook.com/basicgrooves

20190727-192141-ONDERDERADARFESTIVAL-MARKOOMS-124-HR

Phase 2 tickets sold out!

13/04/23

Alle Phase 2-tickets zijn nu ook uitverkocht. Wees snel als je hierbij wil zijn. Ook de Phase 3-tickets zouden erg hard kunnen gaan!

Bekijk hier de line-up tot nu toe.

Onder De Radar Festival
26.08.2023, Vliegbasis Twenthe

afbeedling

Dit is Onder De Radar Festival

08/02/23

Net buiten Enschede vind je in het Twentse landschap een verlaten vliegbasis. Een unieke locatie met een rijke historie, waar eens per jaar het beste wat elektronische muziek te bieden heeft samenkomt. Dit is Onder De Radar Festival.

Check hieronder de aftermovie van onze vorige editie en ontdek bovendien wat je allemaal te wachten staat op de vliegbasis!

[Tekst gaat verder onder onder de beelden]


Vliegbasis Twenthe

Te midden van de bunkers en barakken lijkt het haast of de tijd hier even stil heeft gestaan. En naast een extra dikke F16-shelter of onder de nog operationele (!) radartoren kun je de intrigerende historie bijna voelen. Het is dan ook nog maar zo’n 14 jaar geleden dat defensie het terrein officieel verliet. Sindsdien wordt het terrein doorontwikkeld en biedt het bijvoorbeeld ruimte aan de vele duizenden bezoekers van Onder De Radar.

Line-up

Peggy Gou
I Hate Models
KI/KI
999999999
Cera Khin
Parfait
Sally C
Ryan Elliott
Fadi Mohem
Marrøn
CEM
De Sluwe Vos
Tjade
Amoral
Perdu
Dissolver (live)
Doudou MD
Remma
Ketting (live)
Ivano Tetelepta & Jocelyn
Kasper
Kyra Khaldi
ONID
Pien Verschiere
LUW & Joep
Euphemist
Leon & Robbie
Leen
Anvari
Gaston

Bekijk de line up hier.

Highlights

Soms onverwacht ontstaat er in alle extase een éxtra bijzonder moment. Gelukkig hebben onze fotografen een zesde zintuig om deze momenten niet te missen en zelfs vast te leggen:

Verken

Op de gigantische Vliegbasis Twenthe lonkt het avontuur met de grote velden langs de strip en de bossen tussen de barakken en bunkers. Vind een hangmat tussen de bomen of ontdek via een klein paadje een nieuwe stage: je verveelt je geen moment.

Wij zijn Onder De Radar

De beste elektronische muziek, de gezelligste bezoekers en de koudste drankjes: je vindt het allemaal op Onder De Radar. Haal vandaag je ticket!

Onder De Radar Festival Enschede 2022

Phase 2 tickets now available

27/02/23

Het is zover: dit is jouw kans om een ticket te bemachtigen voor Onder De Radar Festival 2023. Het is raadzaam om er snel bij te zijn, aangezien de Phase 1-tickets er in enkele minuten doorheen waren. Met de €13 goedkopere tickets én de bekendmaking van onze eerste headliners zou het vanavond wel weer eens storm kunnen lopen!

Klik hier om naar de ticketshop te gaan.

Hoe gaat de ticketverkoop in zijn werk?

 • Ga voor 19:00 uur naar de ticketshop
 • Om stipt 19:00 uur beland je in de virtuele wachtrij;
 • Refresh deze pagina niet, anders kom je achteraan in de wachtrij;
 • Als je aan de beurt bent, heb je 10 min. om je bestelling te voltooien;
 • Kies het aantal tickets dat je wilt bestellen (max. 5).

Onder De Radar Festival Enschede 2022

Onder De Radar Festival
26.08.2023, Vliegbasis Twenthe

BUSTOUR

MET DE BUS NAAR ODR

17/05/23

We zien jullie! Daarom kun je dit jaar, op veler verzoek, naar Onder De Radar reizen per bus. Of je nu uit het hoge noorden van Nederland of het diepe zuiden van Duitsland moet komen: wij zorgen voor je. Hieronder lees je er alles over!

5 stages en wereldartiesten als Peggy Gou, KI/KI en I Hate Models zijn allemaal onderdeel van Onder De Radar Festival 2023, net als ieder ander die de magie van de Vliegbasis mee wil maken! En door de handen ineen te slaan met onze nieuwe vrienden van Eleven Travel en Partybusse (DE) wordt het ook echt waarheid: we vieren het leven met jullie allemaal! Ontdek de betonnen F16-shelters, verdwaal in de bossen en dans de nacht tegemoet omringd door groen, je favoriete mensen en adembenemend stage design!

BUSREIZEN BINNEN NL (Eleven Travel)
– Amsterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag en ook Zwolle, Hengelo en Oldenzaal zijn onderdeel van de vertrekplaatsen. Ontdek alle aangesloten steden hier.
– Is jouw woonplaats nog niet onderdeel van de vertrekplaatsen? Verzamel genoeg mensen voor jouw voorkeurs vertrekplaats en voeg deze toe aan de tour. Hoe dat moet ontdek je hier.
– Je kan geld besparen met een combiticket (bus + entree).
– Ontdek alles over prijzen, tickets groepskorting en FAQ hier.

REIZEN VANUIT DUITSLAND (Partybusse)
– Düsseldorf, Münster, Köln, Ahaus, Osnabrück en Hannover zijn onderdeel van de vertrekplaatsen. Ontdek alle aangesloten steden hier.
– Is jouw woonplaats nog niet onderdeel van de vertrekplaatsen? Verzamel genoeg mensen voor jouw voorkeurs vertrekplaats en voeg deze toe aan de tour. Hoe dat moet ontdek je hier.
– Je kan geld besparen met een combiticket (bus + entree).
– Ontdek alles over prijzen, tickets groepskorting en FAQ hier.

We kunnen niet wachten om jullie allemaal weer te zien op Onder De Radar Festival 2023!

Wil je weten hoe je van station Enschede naar het festival kunt komen? Haal hier een pendelbus-ticket en geniet van een zorgeloze reis, zowel heen als terug!

190727-215224-ONDERDERADAR-TIM-9305-HR

Phase 1 tickets released

16/02/23

Voor iedereen die zich gepreregistreerd heeft: je hebt mail! Ben je onze Telegram-community gejoind? Ook daar hebben we de ticketlink gedeeld. Haal je ticket nu het kan, want ze zijn erg gewild en erg gelimiteerd.

Deze extreem afgeprijsde tickets zijn verkrijgbaar tot 21 februari 23:59 uur, mits ze voor die tijd niet uitverkopen. Heb je je gepreregistreerd, maar helaas naast een Phase 1-ticket gegrepen? Maak je geen zorgen, we hebben een Phase 2-ticket voor je gereserveerd.

Hoe gaat de ticketverkoop in zijn werk?

 • Via je mail of Telegram heb je bericht gehad;
 • Ga naar de betreffende link voor het gegeven tijdstip;
 • Je belandt in de virtuele wachtrij;
 • Refresh deze pagina niet, je komt dan achteraan in de wachtrij;
 • Als je aan de beurt bent, heb je 10 min. om je bestelling te voltooien;
 • Kies het aantal tickets dat je wilt bestellen (max. 5 entree tickets)

Betaalmethodes
iDeal, Klarna, Bancontact, PayPal en Sofort.

Line up
De eerste namen maken we bekend op 22 februari.

Phase 2 (openbare) voorverkoop
27.02.2023

Onder De Radar Festival
26.08.2023, Vliegbasis Twenthe